Posted by : Moises Camuñas martes, 14 de agosto de 2012

El tècnic d’Oviedo, que va estar vinculat amb el Lleida Basquetbol les últimes dos campanyes, es farà càrrec de la primera plantilla del nou projecte lleidatà. Serà presentat aquesta tarda (18:30).
Imatge d'arxiu de Joaquín Prado, a l'esquerra, en la presentació de José Simeón , la temporada passada. 
Després de tres setmanes sense notícies oficials del nou club lleidatà, que disputarà la Lliga Adecco Or 2012/2013, avui, s’ha confirmat el nom de la primera pedra del projecte esportiu. Joaquín Prado, que sortia en totes les quinieles pels aficionats lleidatans que opinen per la xarxa, dirigirà la primera plantilla del projecte lleidatà. Després de ser el director tècnic del Lleida Basquetbol la passada campanya, el d’Oviedo, resident a Alcarràs, tornarà enguany al Barris Nord, però a peu de pista. 

El tècnic del Força Lleida va néixer a Oviedo el 17 de març del 1976. Prado va iniciar la seva carrera com a entrenador de bàsquet als 20 anys, en el C.B. Vetusta de la seva localitat natal. En la seva segona experiència com a tècnic es fa càrrec de l'Universitat Oviedo-Vetusta de la segona divisió femenina, aconseguint l'ascens a la Lliga Femenina un any més tard. 

En la temporada 2004/2005 es va incorporar com a segon entrenador del Calefaccions Farho Gijón. En el següent temporada va agar a l’equip de LEB Or, després de la destitució de Tobalina. Aquella campanya, Prado va assolir l'objectiu de la permanència i es va guanyar la renovació amb l'entitat asturiana. Malgrat començar força bé la campanya 2006/2007, va ser destituït a la jornada 24. La temporada següent va ocupar la banqueta del Rayet Guadalajara. La seva bona labor al conjunt madrileny li va portar a ser el segon entrenador durant dos temporades del CB Murcia, de l’ACB. A Múrcia, va coincidir un temps amb l’Edu Torres, actual director esportiu del Força Lleida. 

Després de l’experiència al conjunt murcià, la temporada 2010/11 va recalar a Lleida per ajudar a Josep María Raventós al capdavant de l'equip d'Adecco Or. El club lleidatà va aconseguir la permanència i Prado va arribar a un acord verbal per quedar-s’hi una temporada més. Amb l’arribada la temporada passada d’Edu Torres a la directiva del club lleidatà, Prado va passar a ser el director esportiu i coordinador de la base, encara que va també va ser l’entrenador de tota la pretemporada per l’absència de Ricard Casas, que es trobava amb la selecció espanyola de bàsquet. En total, va dirigir cinc partits amb un balanç de tres victòries, totes a la Lliga Catalana LEB Or, i dues derrotes (Menorca a l’estada a Viella i CAI Saragossa al Barris Nord). 

Enguany, s’haurà d'encarregar de dirigir la primera plantilla del Força Lleida Club Esportiu, que militarà en l'Adecco Or. 

El tècnic d’Oviedo serà presentat aquesta tarda en un acte que tindrà lloc a l'Hotel NH Pirineos a partir de les 18:30h. En aquesta roda de premsa també es donarà a conèixer l'organigrama directiu de l'entitat.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -