Posted by : Marc Retamero Castelló lunes, 29 de abril de 2013


Gran victòria del Força Lleida Club Esportiu al pavelló Marta Domínguez de Palencia (78-82). Tota una mostra de perseverança dels deixebles de Joaquín Prado, que tot i arribar a perdre per deu punts a mitjans del tercer quart, han sabut reaccionar i endur-se un triomf d'or en una eliminatòria de play-off apassionant. En un final ajustat en què els palentins semblaven tenir la iniciativa, Sergi Pino i Dani Rodríguez s'han mostrat infalibles i han igualat la sèrie. 1-1 i dos partits per disputar al Barris Nord, on els lleidatans intentaràn segellar el pas a semifinals.

Dani Rodríguez, màxim anotador amb 28 punts (Foto: "Baloncesto con P")
El partit ha començat amb imprecisions d'ambdós equips, que des de l'inici han demostrat que l'encontre tindria un marcador més baix que el de divendres. En aquest cúmul d'errades regnava la igualtat i Sergi Pino, amb cinc punts consecutius, avançava per primer cop el Força Lleida (6-9). Un triple de Forcada retornava el comandament del matx als castellans, que tenien en Jonathan Durley un gran valor a la zona. No obstant, Dani Rodríguez, sortint des de la banqueta, es posava l'equip a l'esquena i permetia als de Joaquín Prado tancar el primer acte amb un mínim avantatge (16-17).

Un triple lateral de Calegari engreixava la renda visitant (16-22) però, com ja va succeir al primer partit, el Palencia no trigava en llimar-la. Així doncs, un parcial de 6-0 forçava Joaquín Prado a aturar el matx. Fornas i Bravo lideraven el conjunt de Natxo Lezcano i assolien petits avantatges que Calegari, amb un nou triple, s'encarregava de neutralitzar. Penetracions d'Oriola i Johnson avançaven el Força Lleida (27-30) i provocaven un altre temps mort, en aquesta ocasió del tècnic local. Novament, capgiraven el marcador els palentins i se'n anaven al descans amb un 37-34 al seu favor gràcies a un triple de Xavi Forcada en la darrera jugada del quart.

No començava gaire bé el tercer assalt pels interessos lleidatans, doncs un triple d'Alfredo Ott disparava el conjunt morat fins als vuit punts de renda (46-38). Arribarien a véncer per una máxima de deu punts els locals, després d'una cistella de Durley ràpidament replicada per un triple de Dani Rodríguez (48-41). El Força Lleida, tot i no estar massa encertat en els tirs lliures, aprofitava que tenia el bonus a favor per mantindre's amb vida. Així, es situava a tres punts amb un altre triple del seu director d'orquestra. Un nou tir des de més enllà dels 6.75, aquest de Dominic Calegari, tancava el tercer període amb els lleidatans a un sol punt de l'adversari (60-59). Mangano s'havia hagut de retirar als vestidors al rebre un fort cop al llavi en una acció amb Roger Fornas.

El pitjor semblava haver passat ja pels de Joaquín Prado, tot i que sabien que tocaria suar sang si volien esgarrapar una victòria del Marta Domínguez. Els nervis eren evidents en els dos equips i els punts queien en comptagotes. Una penetració de Dani Rodríguez capgirava el lluminós (62-63), però en aquest període era el Força Lleida qui es carregava de faltes personals. Rodríguez, amo i senyor del partit, ajustava la contesa amb un triple quan no començaven a pintar bé les coses pels del Segrià (69-68). Seguien pintant bastos quan els de Prado perdien per cinc punts a menys de dos minuts del final (73-68). Però amb aquest equip s'hi ha de creure sempre, tot i que no haguéssin demostrat fins a la data ser gaire fiables en els finals a cara o creu. Dos tirs lliures anotats per Sergi Pino i una recuperació de pilota culminada per Calegari posaven la por al cos del Palencia (73-72). El propi Calegari prenia una pilota interior a Urko Otegui i Pino, amb un tir lateral, desfermava l'eufòria a la banqueta visitant (73-74). Quedaven encara 39 segons, però un precipitat triple de Fornas no entrava i Simeón es mostrava segur a la línia de tirs lliures (73-76). El Lleida feia una falta sobre Fornas per tal d'evitar un possible triple i l'aler-pivot català errava un dels llançaments, servint en safata un triomf que Dani Rodríguez asseguraria en tres viatges a la línia del 4.60 (78-82). Victòria vital que permet al Força Lleida capgirar el factor pista i encarar amb més il.lusió que mai els dos partits en terres lleidatanes que podrien donar l'accés a semifinals. El Barris Nord ha de ser un fortí.

PALENCIA BALONCESTO: Bravo (17), Otegui (12), Ott (5), Forcada (10), Durley (12) -cinc inicial- Garrido (2), Fornas (16), Porzingis (4).

FORÇA LLEIDA: Johnson (5), Simeón (4), Pino (13), Oriola (8), Mangano (10) -cinc inicial- Sutina (0), Bandoumel (2), Rodríguez (28), Calegari (12).

Parcials: 16-17, 21-17, 23-25, 18-23.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

TWITTER EN DIRECTE

Últimes notícies

Blogger templates

Search

slide

.

- Copyright © LLEIDA SPORTS - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -